-се дели на два дела а потоа првиот дел се дели на 10 мали топчиња, секое топче се
замесува и се развива помала кора која се мачка со маргарин и така со сите 10 топчиња
при што корите се ставаат една врз друга сите 10 во чинија и се ставаат во фрижидер.
-исто се постапуа и со другиот дел и се става во фрижидер додека се направи филот.
Ф И Л
-се пржи праз со зејтин и кога ќе се олади се додаваат 4 јајца, сирење и малку јогурт или
млеко за филот да биде течен.
-од првиот дел се сучи кора колу плехот и малку да има за виткање. Се попрскува со
зејтин и се става филот.
-се сука и другиот дел во голема кора, се витка со сукалото и се става врз филот збрчкана
-се виткаат витките, се попрскува со зејтин и се пече на 200 околу пола час.
No comments:
Post a Comment